PLF s’afegeix al Dia Mundial contra la Sida

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un any més el nostre municipi es suma a la jornada de sensibilització i de reivindicació del primer de desembre, el Dia Mundial de la Sida. Aquest dia institucions i entitats privades uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat cap els afectats. La celebració de la data a nivell local i internacional té com a objectiu donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

Als anys 80 la malaltia era a primera plana de l’actualitat pels casos que es multiplicaven arreu del món i els centenars i milers de morts que deixava aquesta malaltia.

Amb el temps i els avenços mèdics, els experts alerten d’una relaxació en la prevenció d’aquesta malaltia de transmissió sexual, pel que cada primer de desembre es recorda la importància de la profilaxi per evitar el contagi d’aquesta síndrome.

Amb aquest objectiu,  l’àrea de joventut és qui avui realitza la tasca d’informació a l’Institut de PLF. Són els joves, els qui no van viure la violència dels primers anys de la Sida, els qui semblen menys conscienciats amb la síndrome. És per això que farà arribar informació sobre què és, com es contagia i què fer per evitar-ho. Ho explica Albert Muñoz, des de l’àrea de joventut de PLF.

Parada informativa aquest matí a l'IES de PLF
Parada informativa aquest matí a l’IES de PLF

El consistori també vestirà la façana frontal de l’edifici MiD – Escola municipal de Música i Dansa [plaça Fòrum Palatiolo, s/n] amb un llaç solidari.

Aquest 2015 el manifest elaborat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut vol fer especial èmfasi en assolir l’objectiu 90-90-90; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics