URGENT

Detingut per conducció temerària per l’autopista, sense carnet ni assegurança

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge passat, un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de Pineda de Mar, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària per l’autopista del Maresme posant en risc la seguretat dels altres usuaris de la via, un delicte de danys i per resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

El cotxe que conduïa el detingut. Mossos
El cotxe que conduïa el detingut. Mossos

Cap a les 11 de la nit, els agents van localitzar un vehicle que, un cop fetes les comprovacions, circulava sense assegurança, ni la Inspecció Tècnica del Vehicle (ITV) en vigor. A més, el conductor titular del cotxe tampoc disposava de carnet de conduir.

Davant d’aquests fets, els agents van esperar el vehicle al punt quilomètric 94 sentit nord i li van demanar que s’aturés. El detingut no va fer cas de les indicacions dels agents i va continuar la marxa a gran velocitat. De fet, circulava per la via, canviant contínuament de carril, circulant per zones no permeses i posant en greu risc els altres usuaris, tot això malgrat les senyals acústiques i lumíniques que feien els agents demanant-li que s’aturés.

El conductor, fugint dels agents, va sortir de l’autopista i va entrar a Sant Vicenç de Montalt. L’home va continuar amb la seva actitud temerària no respectant les senyals ni els semàfors en vermell i agafant velocitats que arribaven als 100km/h en zones on la velocitat estava limitada a 50 km/h.

En un revolt tancat, el conductor va perdre el control del seu vehicle i va impactar, a gran velocitat, contra un edifici i després contra dos cotxes que estaven estacionats. Tot i això, va continuar la marxa canviant de sentit i xocant amb el cotxe patrulla.

Finalment, el detingut va acabar xocant contra un mur. Quan els agents s’hi van acostar el detingut estava molt alterat i es negava a baixar del seu cotxe. Al final, i malgrat la resistència, els mossos van detenir-lo per conducció temerària, resistència i desobediència a agents de l’autoritat i per un delicte de danys.

El detingut va passar a disposició policial aquest dilluns davant el jutjat en funcions de guàrdia de Mataró el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics