URGENT

Dissabte es desvetllaran noves dades històriques de l’església romànica de St Genís

Compartiu aquesta història

L’entitat Vivelles, Cultura i Entorn de Sant Genís organitza aquest dissabte a la tarda una conferència a càrrec de l’historiador local Xavier Soldevila. L’entitat ha assegurat que en aquesta xerrada es donarà a conèixer noves dades històriques sobre l’església de Sant Genís a l’entorn del segle XV.

Aquestes noves dades les ha descobert a partir d’una recerca històrica el mateix Soldevila, que és veí de St Genís.

En Xavier Salicrú, responsable de l’entitat Vivelles explica que la xerrada es farà dissabte a les 5 de la tarda, dins mateix de l’església de St Genís i que donaran dades inèdites i desconegudes sobre la història local.

Justament, la xerrada de demà rep el nom de El que han vist aquestes pedres.

Xavier Soldevila, tot i nèixer a Vic, viu a PLF des de fa anys i és membre de l’Institut de Recerca Jaume Vicenç i Vives de la Universitat de Girona i de l’associació d’Història Rural de les comarques gironines. Ha publicat nombrosos treballs i guanyat diverses beques de recerca.

L’església romànica de Sant Genís de Palafolls és, juntament amb el castell, dels vestigis més antics que hi ha a PLF. En destaca l’estil romànic, la volta de canó de la nau central amb els seus arcs torals. Al segle XIII s’hi afegeixen dues capelles laterals donant el temple la forma de creu llatina. Posteriorment, també s’hi afegeixen vàries naus gòtiques i un nou presbiteri. El campanar, la torres de defensa i la porta són, justament del segle XV.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics