URGENT

L’Ajuntament sosté que divendres no hi ha cap activitat prevista a St Lluís

Compartiu aquesta història

Un cop la Generalitat no ha emparat la pretesa manifestació “per les llibertats religioses” dels exlegionaris, el consistori ha retirat aquesta tarda les indicacions que prohibien estacionar en el seu recorregut previst.

Ara com ara, segons fonts municipals, no hi ha cap autorització aprovada per fer res aquest divendres a la tarda; ni manifestació (la Generalitat considera que no es pot entendre com a tal), ni tampoc cap processó religiosa (no tenen el permís de l’Ajuntament per ocupar l’espai públic).

Així doncs, legalment, ara com ara no hi ha cap activitat prevista divendres al municipi, més enllà de les activitats de la Festa Petita i de la manifestació contra el feixisme convocada per una 15a d’organitzacions polítiques. Totes dues al centre.

La mateixa moció aprovada pel govern (PSC i ICV-EUiA), més el vot d’Esquerra, ja anunciava que si finalment es duu a terme la processó, es prendran les mesures legals oportunes amb l’entitat organitzadora. En aquest cas, la Confraria de St Lluís i Sta Maria, creada especialment per aquesta processó i presidida pel regidor del PP, Óscar Bermán.

Les mateixes fonts expliquen que no cal prohibir cap processó ni la presència dels legionaris, perquè actualment no hi ha cap permís donat, i que per tant, ja s’entén que no poden ocupar els carrers i places del barri sense l’autorització expressa.

De tota manera, les mateixes fonts expliquen que estan negociant per poder fer la processó religiosa, sense la controvertida presència dels exlegionaris. De fet, i per omplir el buit musical que podria deixar la manca de la banda dels legionaris, l’Ajuntament ha ofert la possibilitat de comptar amb la Banda de Música de PLF desfilant al costat de les imatges religioses.

Le negociacions continuen, segons fonts municipals, pel que encara es podria veure una processó, això sí, sense els exmilitars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics