URGENT

La Biblioteca acull 2 exposicions una sobre la rumba i sobre Simone de Beauvoir

Compartiu aquesta història

Aquests últimes dies es pot visitar a la biblioteca de Palafolls dues mostres  que comparteixen espai amb els llibres i els lectors.

Una exposició mostra la Geografia de la rumba catalana,  amb material fotogràfic que els darrers anys s’ha anat publicant a les revistes Sons de la Mediterrània i Enderrock.

Són imatges de Juan Miguel Morales i textos de Jordi Martí Fabra, que fan un itinerari a partir dels retrats de diversos artistes de la rumba catalana en els seus espais emblemàtics. Així es veuen plafons sobre Peret, Los Manolos, Ai Ai Ai o Chacho, entre altres, en espais significatius de Lleida, Perpinyà, Figueres, Mataró i els tres barris ‘rumbers’ de Barcelona: Gràcia, el Portal i Hostrafrancs. Aquesta exposició, produïda entre Enderrock i Forcat, es va poder veure per primera vegada el novembre del 2014  al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, en el marc de la Diada de la Rumba.

Ara és pot veure a la biblioteca local al costat d’una altre mostra sobre l’escriptora francesa Simone de Beauvoir.

En aquest cas és una exposició promoguda per l’institut Català de la Dona i que proposa un trajecte per la vida i l’obra de l’autora i filòsofa, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.

L’escriptora ha estat una de les figures més destacades del canvis social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme en les últimes dècades. Beauvoir va ser una de les intel·lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort, el 1986.

Les dues mostres cohabiten a la biblioteca Enric Miralles, tot i que ja són a la recta final de la seva exposició.

Es visitable les tardes de dilluns a divendres i les dijous i dissabtes al matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics