La Confraria de Palafolls creu que l’alcalde ha perdut el seny

Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016).RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
IMG_5688
Imatge de la Manifestació-Processó de Divendres Sant

A l’entitat no li ha agradat l’anunci que l’Ajuntament està estudiant com sancionar a la Confraria per haver fet la manifestació-processó del Divendres Sant amb els legionaris, tot i la desautorització.

El Confrare Major, i també regidor del PP a PLF, Óscar Bermán, assegura que és una mala notícia i que l’anunci evidencia que l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha perdut el seny. Creu que el batlle amenaça amb la sanció per justificar la seva “cagada” i per qüestions d’ego.

Bermán recorda que  l’entitat té el dret constitucional de manifestar-se i assegura que Agustí passa per alt l’impacte econòmic que va comportar la processó amb els legionaris al barri de St Lluís. El responsable de la confraria afirma que els bars van acabar les seves existències la tarda del Divendres Sant.

Si el consistori segueix amb la seva voluntat de sancionar a la Confraria, Bermán no descarta emprendre les accions pertinents al entendre que es podria haver produït un possible delicte de prevaricació. Diu Bermán que l’entitat va demanar els permisos el 8 de gener i que no va ser fins 24 hores abans de la processó que es va signar un decret contestant a la petició de la confraria. Un decret que, segons Bermán, tampoc prohibia els legionaris a la processó.

El regidor popular a més denuncia el “doble raser” del govern a l’hora de prohibir segons quina activitat i recorda que no es va mantenir la  mateixa bel·ligerància contra la Marxa de Torxes al passat mes de setembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics