Palafolls ajuda a netejar els búnquers de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un centenar de joves van participar dissabte de la tercera jornada de recuperació de la memòria història a Blanes amb la neteja i desbrossament  dels búnquers, nius d’artilleria i túnels de la Guerra Civil que es troben al turó del Racó Blau. La iniciativa, impulsada per Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove, vol crear una ruta temàtica per poder donar a conèixer aquests vestigis de cara a la propera primavera.

Aquest hivern s’encarregaran de crear les senyalitzacions i l’itinerari i, l’any vinent ja es podran visitar aquestes estructures.

L’Ajuntament de Palafolls, com ja va fer l’any passat, ha cedit material de la brigada municipal per ajudar a la neteja d’aquestes estructures de defensa militar.

Aquest és el tercer consecutiu que un centenar de joves participen en aquestes jornades. Des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda no han parat de treballar per desbrossar, netejar de runa i treure la terra que hi havia en un niu de metralladora que està interconnectat mitjançant els túnels amb dos nius més i els nou búnquers que es troben en aquest espai. Es tracta d’una zona on també van estar-hi treballant l’any passat.

En total són uns 70 metres de túnels soterrats que es van construir l’estiu del 1937 davant el temor d’un bombardeig o l’entrada per mar de les tropes franquistes.

Des de les entitats denuncien que l’espai s’ha utilitzat per fer-hi abocaments il·legals de runa i assenyalen que les restes estan en procés de ser declarades Bé Cultural d’Interès Local (BCIN).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics