URGENT

Alerta pel possible recurs a la llei d’emergència habitacional

Compartiu aquesta història

L’estiu passat el parlament català aprovava la llei 24/2015, sobre mesures d’emergència habitacional. Una norma sorgida d’una Iniciativa Legislativa Popular, recolzada per milers de signatures, que demanava un canvi en la gestió dels desnonaments i la pobresa energètica.. Ara, però, el govern del PP vol presentar un recurs al Tribunal Constitucional.

La llei vol evitar, els desnonaments i elstalls de subministrament dels serveis bàsics. És el que li va passar a en Manel Navarro i la seva dona malalta, a qui dilluns li van tallar el subministrament de llum, després que deixés de pagar les últimes factures amb un deute d’uns 300€.

Segons en Manel, l’empresa Gas Natural Fenosa li va tallar el subministrament sense previ avís i sense sol·licitar dades als serveis socials sobre el possible risc d’exclusió i situació de pobresa del matrimoni.

En Manel va recórrer a la PAH de Blanes amb qui va anar a parlar amb l’Ajuntament i amb l’oficina de Gas Natural per recordar els drets del client amb la llei 24/2015.

La PAH i en Manel ja han anunciat que demandaran a l’energètica. Ho explica en Jordi Arañó, membre de la PAH.

Per la seva banda, Gas Natural Fenosa ha explicat a RP, que es va avisar del possible tall en dues ocasions, tal i com marca el procediment regulat, i que la família no havia comunicat en cap cas la seva incapacitat de fer front al pagament. Segons fonts de la companyia, quan es va tenir coneixement de la seva vulnerabilitat, es va iniciar el protocol per evitar el tall o reprendre el subministrament, cosa que depèn d’una altra empresa.

La companyia assegura haver acompanyat a en Manel en tot el procés per solucionar el seu problema i poder acreditar la seva vulnerabilitat, i recorda que abans de la llei aprovada l’any passat, ja era sensible a casos de pobresa energètica.

Sigui com sigui, aquesta setmana tots els grups del congrés dels diputats, excepte el PP, s’han posat en contra d’un possible recurs al constitucional d’aquesta llei catalana, que també evita els desnonaments. Una norma molt europea i garantista, segons l’Emma Torres, portaveu de la PAH de Blanes, que defensa la normativa davant el possible recurs.

La PAH de Blanes continua vehiculant les protestes sobre els problemes habitacionals a la nostra zona. Es reuneixen cada dimecres  a la tarda al local social de Mas Moixa i tenen un facebook molt actiu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics