La fibra òptica arribarà a Malgrat a la tardor

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori explica que el desplegament de la fibra òptica començarà en aquest municipi aquesta setmana i que a la tardor ja la podrà gaudir el 85% de la població.

L’empresa subcontractada per Telefònica per fer aquest desplegament ja ha comunicat a l’Ajuntament la intenció d’iniciar els treballs aquesta setmana. Uns treballs que començaran per la zona turística i pel centre de la vila, per tal de no molestar i entorpir l’activitat turística de la ciutat.

La previsió és que els treballs del desplegament de la fibra òptica estiguin enllestits a l’agost i que el servei de fibra òptica es pugui començar a donar a Malgrat ja a la tardor.

Segons el projecte, la creació d’aquesta xarxa de fibra òptica es fa resseguint el traçats actual del cablejat de  coure, ja sigui de la infraestructura soterrada o bé l’aèria, pel que el consistori remarca que no caldrà obrir els carrers per fer passar una nova connexió.

A l’igual que passarà a Palafolls, on la fibra òptica arribarà només a un 57% del territori, segons Telefònica, a Malgrat un 85% del municipi disposarà de fibra òptica, quedant al marge en aquesta primera actuació, el polígon industrial de Can Patalina, entre altres zones. El govern s’ha mostrat satisfet que aquesta nova tecnologia,

permet velocitats d’1 Gigabit per segon, i la recepció de canals d’alta definició i 3D, però assegura que continuaran treballant per cobrir el 100% del municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics