URGENT

Última setmana per demanar ajudes pel lloguer

Compartiu aquesta història

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de l’Habitatge, manté obert el termini de presentació de sol·licituds a ajudes per a pagament del lloguer durant aquest any.

Les convocatòries obertes són les de subvencions per al pagament del lloguer i les prestacions per al pagament del lloguer de l’habitatge a col·lectius específics, que es mantindran obertes fins el proper 15 de juny.

Les subvencions tenen l’objectiu de facilitar l’accés i permanència en un habitatge llogat a sectors de població en risc d’exclusió social.

Per altra banda, les prestacions són ajuts a fons perdut per al pagament de lloguer a famílies o unitats de convivència amb ingressos baixos o moderats, o a qui el cost de l’habitatge el pot posar en risc d’exclusió social residencial.

Per sol·licitar aquestes ajudes econòmiques pel lloguer cal presentar tot un seguit d’informació personal i econòmica. Es pot consultar el llistat a través de la plana web de la Generalitat.

El nostre municipi no disposa d’Oficina d’Habitatge, pel que per tramitar aquestes ajudes cal anar a l’Oficina comarcal d’Habitatge, a la seu del CCM, a Mataró, tot i que també es pot presentar la documentació a l’oficina de registre de la Generalitat a Blanes.

En canvi, els malgratencs poden tramitar l’ajuda a través de la seva Oficina local d’habitatge, situada al Centre Cívic.

Les sol·licituds es van resolent i es van atorgant segons la disponibilitat econòmica de les línies d’ajudes. L’any passat es van esgotar els diners i molts demandants es van quedar sense les ajudes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics