URGENT

El ple reprova a Bermán per haver portat els legionaris

Compartiu aquesta història

La moció de reprovació presentada pel PSC contra el regidor portaveu dels populars a PLF, Óscar Bermán, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC i Iniciativa, l’abstenció de C‘s i el vot contrari del PP.

El text aprovat volia renyar al popular per haver-se saltat la moció aprovada al gener i el decret d’alcaldia que no permetia la presència dels exlegionaris a la Setmana Santa de PLF.

Bermán, a banda de regidor del PP és el responsable de la Confraria de St. Lluís i Sta. Maria de PLF, la que va organitzar la processó amb els legionaris, que després va prendre la forma de manifestació per intentar burlar la prohibició del plenari municipal.

La reprovació recorda a Bermán que és un càrrec electe i que ha de donar exemple complint amb les normes. El text parla de fer arribar els informes pertinents a la Fiscalia per si considera que cal actuar contra Bermán i la Confraria. L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, considera que la desfilada dels exmilitars va ser contraria al decret i una manca de respecte ala voluntat majoritària del consistori.

El text final aprovat ja no demanava la dimissió del popular, com es preveia en un primer moment. La petició es va retirar a petició d’ERC que considera que no es pot perseguir la discrepància ideològica. Francesc Alemany argumenta que el camí a seguir és l’actual marc jurídic davant el fet de desobeir les instruccions municipals.

Iniciativa també va votar a favor de reprovar les actituds del popular i va recordar que el ple és la màxima representació del municipi que s’expressa a través dels seus representants escollits a les urnes. Juan Andrés Osorio estima que no es pot deixar aquest desafiament.

Martí Victòria, de C’s, tot i creure que cal reprovar a Bermán per haver-se saltat les prohibicions expresses del consistori, finalment es va abstenir. Creu que tot el procés s’ha portat malament i parla de despropòsit.

Una 40a de persones, moltes d’elles antics legionaris van seguir la sessió a la sala de plens de l’Ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics