URGENT

Mesures per moderar la velocitat als carrers de Sant Genís

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de Palafolls instal·larà a Sant Genís un semàfor  per regular la velocitat a la que circulen els vehicles que baixen de Ciutat Jardí.

Durant uns dies es va instal·lar un radar que va recollir diverses dades com ara el nombre de vehicles que passaven i a quina velocitat ho feien. Segons aquest estudi el 43,3% dels cotxes que passen superarien la velocitat màxima permesa, que en aquest tram és de 30 km/h.

Tot i això, el regidor de Governació del consistori palafollenc, Rafel Cubarsí, assegura que les dades són poc fiables perquè, en veure el radar, la majoria de cotxes disminueixen automàticament la velocitat.

De cara als propers mesos, molt probablement entre el setembre i l’octubre, l’ajuntament intentarà posar remei a aquesta problemàtica amb la col·locació d’un semàfor. A més, hi haurà un radar que controlarà que no se sobrepassi la velocitat. En cas de superar-la, es multarà al conductor del vehicle.

Paral·lelament, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar altres sistemes per controlar els excessos de velocitat al centre del poble. Una de les opcions que es planteja de les més viables serà la instal·lació de coixins berlinesos, unes elevacions com les que hi ha davant del camp de futbol. Aquests dispositius fan que els vehicles de transport públic puguin circular sense patir l’efecte d’elevació. Només els turismes, per l’estretor de la distància entre les rodes del mateix eix estan obligats a passar per la part elevada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics