L’escriptor malgratenc Josep Busquets guanya el premi Gregal de novel·la històrica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
780_0008_5516860_506bbf60e91948b8a7bbfb723f6e0b75
Guanyadors ahir a l’acte. Foto: El Punt

Ahir es va fer el lliurament d’aquest premi literari, promogut per l’editorial Gregal,  en un acte a Maçanet de La Selva. El malgratenc Josep Busquets s’ha endut el premi  amb l’obra La gramola de l’Edèn. Busquets és professor de música i va començar la seva trajectòria narrativa com a guionista de còmic i curtmetratges.

L’obra guanyadora, ambientada just abans de l’esclat de la Guerra Civil, explica la història d’una dona de família benestant de Barcelona que s’enamora d’un music de jazz i com la situació político-social.

L’obra guanyadora d’enguany rebrà 3.000 € en concepte d’avançament de drets d’autor i el compromís de l’edició de l’obra, que veurà la llum la primavera de l’any que ve. En l’edició d’enguany  hi ha participat 27 obres, de les quals vuit van ser finalistes premi.

El jurat, integrat per filòlegs, historiadors, bibliotecaris, assessors editorials i poetes, va anunciar el veredicte en el decurs de la celebració d’ahir a Maçanet.

L’acte va començar a les 10 del matí amb una visita guiada al castell de Torcafelló de Maçanet i la projecció d’un documental sobre la història del municipi. A les 12 es va fer l’acte de lliurament al teatre de la Societat de Maçanet de la Selva.

En els últims anys, el premi Gregal està guanyant reconeixement amb la intenció d’esdevenir un referent entre els premis literaris del país, sempre posant especial èmfasi en la novel·la històrica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics