El govern manté que va actuar de bona fe mantenint a Ribas de tresorer

Documents del Fons Roure / RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb la renovació del govern municipal després de les eleccions de l’any passat, el consistori va haver de substituir a Josep Ribas, que durant anys havia actuat de regidor d’hisenda i de tresorer municipal. Una dualitat permesa per la llei, però només a municipis de menys de 5 mil habitants. Feia anys, però, que el nostre municipi havia superat aquest llindar, pel que Ribas no podia continuar fent de tresorer. Una situació que es va allargar durant més de 10 anys.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, el govern municipal desconeixia estar incorrent  en aquesta irregularitat i sosté que sempre es va actuar en bona fe i des del desconeixement, no només del govern, sinó també de l’oposició i dels tècnics.

Aquesta il·legalitat es va donar a conèixer l’any passat, quan es va aprovar els comptes del 2014. El PP va impugnar llavors aquesta aprovació arran de la irregularitat en la figura del tresorer.

De fet el representant popular, Óscar Bermán, assegura que el govern sí coneixia aquesta il·legalitat recorrent.

L’escrit d’impuganció, però, va entrar fora de termini, pel que el ple de divendres va desestimar-la.

Bermán de fet, no descarta portar l’assumpte al tribunal de comptes.

Segons el PP, s’ha trigat a resoldre la impugnació 10 mesos ja que el contingut de fons és “una patata calenta”. En el mateix sentit s’ha expressat ERC que afirma que el fet que Ribas hagi fet de regidor i tresorer durant els més de 10 anys que ja tenia més de 5 mil habitants, és una il·legalitat sense possibles interpretacions. Francesc Alemany , assegurava, però, que els republicans no continuaran el procés jurídic, tot i que demana al govern que no banalitzi l’error i que l’assumeixi.

Amb el canvi de govern, es va demanar al Consell Comarcal ajuda per trobar un tresorer i des de l’any passat el consistori compta amb tècnic que ocupa aquesta responsabilitat, i ja no recau en un càrrec electe.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics