S’obre una nova convocatòria pels 21 horts urbans lliures

Un dels horts ecològics de Sant Genís. Aj. Palafolls
Un dels horts ecològics de Sant Genís. Aj. Palafolls

El consistori palafollenc té habilitat 50 parcel·les a Sant Genís per destinar-los a l’agricultura ecològica i des d’aquest mes de març fins al 30 de juny s’obre una nova convocatòria per adjudicar-los als interessats. Actualment n’hi ha més de la meitat en funcionament: 29, pel que encara n’hi ha 21 de disponibles. Així, el consistori palafollenc torna a obrir una nova convocatòria per adjudicar la vintena d’horts lliures. Ho fa coincidint amb el curs d’agricultura ecològica d’aquest dissabte que busca formar en com treure el màxim rendiment sense utilitzar productes químics abrasius amb la terra. Oriol Bassa és el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

De fet, Bassa assegura que les places pel curs d’horticultura ecològica ja s’han cobert. N’hi havia 20, però finalment les han ampliat fins una vintena per l’allau de sol·licituds que van rebre: una trentena.

La formació serà intensiva i combinarà dues hores de teoria i dues més de pràctica als horts ecològics de Sant Genís. La impartirà l’Àlex Hervàs, agricultor ecològic. Actualment hi ha dos tipus d’horts disponibles. Uns són socials i es destinaran a persones amb necessitats econòmiques acreditades i la resta són lliures i costen 60 euros anuals. Les parcel·les només es poden conrear amb criteris totalment ecològics, sense utilitzar adobs químics ni fitosanitaris i els productes que es conreïn són per l’autoconsum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics