Salut atura la investigació de la nena morta a Blanes

Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El cas ha arribat als jutjats, pel que el Departament de Salut tanca l’expedient informatiu.Salut havia iniciat una investigació el passat mes de gener després que morís una nena de vuit anys esperant una ambulància a l’Hospital de Blanes. Ara l’assumpte serà estudiat per via judicial, pel que el Departament ha de frenar la seva investigació. La llei no permet que al mateix temps hi hagi una causa administrativa i una de judicial pel mateix motiu

Després de donar a conèixer els mitjans la mort de la petita la matinada del 22 de gener,es va obrir un expedient informatiu per aclarir els fets. Es preveia que el procediment s’allargués uns dos mesos abans de tenir unes conclusions definitives, però ara la justícia ha pres part en la investigació.

L’expedient havia d’analitzar tota l’atenció rebuda per la menor des de la setmana anterior als fets, incloent-hi la visita al CAP, i també avaluar la resposta mèdica a les Urgències de l’Hospital, el criteri per activar una ambulància pediàtrica o la possible decisió de traslladar-la al Trueta.

En declaracions recollides al Diari de Girona de fonts properes a la família, s’hauria presentat  una denúncia als tribunals poc després del succés i s’estaria tramitant des dels jutjats d’instrucció de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics