URGENT

El PSC de Malgrat demana la retirada de l’estelada

Compartiu aquesta història

 

Imatge del ple on ERC, CUP, PDeCat i JXM van penjar l'estelada senes el permís de l'alcalde.
Imatge del ple on ERC, CUP, PDeCat i JXM van penjar l’estelada senes el permís de l’alcalde.

El partit ha entrat per registre una instància on sol·liciten a l’alcaldessa, Carme Ponsa (JXM) que tregui l’estelada que oneja al balcó consistorial des de fa dues setmanes. Consideren que la bandera és un símbol partidista i no oficial del país i que no compta amb reconeixement legal.

A més, mantenen que és una reivindicació d’una part de la ciutadania, pel que no representa tots els malgratencs. Amb la instància, segons ha explicat el Primer Secretari del PSC a Malgrat, Óliver Sánchez-Camacho, busquen la reflexió de l’alcaldessa, però en cas que no es retiri no presentaran cap denúncia.

Els socialistes malgratencs no volen l’estelada al balcó, tot i que es va aprovar el passat mes de novembre al ple de l’Ajuntament. No es va penjar fins a principis de gener en una sessió plenària polèmica on els partits independentistes i ara al govern van fer pinya i la van col·locar al balcó. Només s’hi va estar una nit i a partir d’aquest fet es va precipitar la moció de censura contra l’alcalde socialista Joan Mercader.

Els socialistes demanen a l’Ajuntament de Malgrat que vetlli “pel compliment de la legalitat vigent, també en relació a l’ús dels símbols i banderes oficials”. Reclamen “neutralitat i respecte a la convivència i a la diversitat d’ideologies”. L’estelada la van tornar a penjar JxM, ERC, PDeCat i la CUP el passat 30 de març.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics