La Setmana Santa de Blanes culminarà amb l’aplec del Vilar

Cartell promocional de Setmana Santa. Aj, Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Cartell promocional de Setmana Santa. Aj, Blanes
Cartell promocional de Setmana Santa. Aj, Blanes

És un habitual. Cada dimarts de Pasqua s’organitza l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració d’enguany serà el dimarts que ve, 18 d’abril, festiu a Blanes. L’acull el Santuari del Vilar i constitueix una tradició arrelada al municipi. L’esdeveniment inclourà missa a dos quarts d’1 i audició de sardanes a la tarda.

Durant tota la Setmana Santa, Blanes ha tornat a engegar la 5a Campanya de Promoció de Productes de Pastisseria d’aquestes festes. Adreçada sobretot al públic familiar, té l’objectiu de posar en valor les creacions artesanes del municipi i també fer difusió dels actes que acull la ciutat fins el 18 d’abril.

Enguany s’han editat 8.000 fulletons en català, castellà i anglès. Hi ha diverses carpes instal·lades al Passeig de Mar que acolliran tres tallers dirigits al públic infantil i familiar. Podran escollir entre confeccionar el seu propi vestit de manaia, màscares de conills de pasqua, muntar la seva pròpia mona o pintar un ou de pasqua.

Els tallers s’han programat durant dos dies: el Divendres Sant, 14 d’abril, i el dissabte 15. Com a novetat hi haurà un Espectacle Musical Familiar que tindrà lloc el mateix dissabte a la Plaça d’Espanya.

Passeig de Mar. Aj. Blanes
Passeig de Mar. Aj. Blanes

Els actes més tradicionals i populars, lligats a la tradició de la Setmana Santa, tindran lloc el dijous dia 13 a partir de les 5 de la tarda, amb la desfilada del grup de Manaies de la Legió V, que inclourà el relleu del capità. L’endemà divendres a les 12 del migdia la secció dels més petits, els Manaies Iuniores, desfilarà pel centre de la vila.

El mateix divendres a 2/4 de 10 de la nit hi haurà l’Anunci de la Processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes, seguit per la Processó Penitencial, que surt des de la Plaça de l’Església.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics