Una trentena d’assistents a la jornada “Palafolls antifeixista”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

image3L’acte, organitzat per una quinzena d’entitats de la zona, entre ells les JERC de Palafolls i Joventuts per l’Alt Maresme, però també CNT Pineda i grups municipals de la CUP i ERC, ha comptat amb una trentena de persones que han participat en el cicle de xerrades.

L’esdeveniment ha comptat amb tres conferenciants que s’han centrat en tres temàtiques relacionades amb el feixisme. D’una banda, Toni Bou, president de la sectorial de memòria d’ERC,  començava a les 19h parlant sobre la querella argentina contra els crims del franquisme.

El seguia les paraules de Carme Barrot, corresponsable del Banc d’ADN, on se centrava en el repte d’identificar les víctimes de la guerra i el franquisme i tancava Fèlix Carbonell, estudiant d’història i dret a la UB, amb un retrat de la història del feixisme a Europa.

Els assistents, en declaracions a aquesta emissora van mostrar el seu rebuig cap als exlegionaris. Consideren que no té “cap relació amb l’acte religiós” i que fan “apologia del feixisme”.

Pel públic, la Germandat dels Antics Cavallers Legionaris és un cos del passat. Algunes veus apuntaven a la seva dissolució.

D’altra banda, aquest matí al barri de Sant Lluís hi ha aparegut diverses pintades mostrant el rebuig cap a la presència dels antics militars a Palafolls. Aquest any, a diferència de l’any passat, les forces que s’oposen a la desfilada no preveuen organitzar cap manifestació per evitar, diuen, confrontacions.

La processó serà a les 19.30 i comptarà amb la participació de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria que durà la Mare de Déu dels Dolors i els Legionaris amb el seu Crist de la Bona Mort.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics