Continua la tasca amb voluntaris per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

01 - Búnquer Blanes II (1)Els búnquers estan catalogats com a bé Cultural d’Interès Local des de fa 3 anys i des d’aleshores s’ha posat en funcionament un projecte per mantenir aquests espais dins de la recuperació de la Memòria Històrica.

Demà, els Joves d’Esquerra Verda, Alternativa Jove i Marea Jove organitzen la 4a jornada de voluntariat per restaurar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes.

Després de tres edicions en les que, segons l’organització, hi ha participat prop de tres-centes persones, la gran majoria joves, aquest dissabte en fan la 4a.

S’allargarà durant gran part del dia des de les 10 del matí fins les 18h de la tarda i es duran a terme treballs per netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals, les pintades i completar l’obertura del 2n ramal de búnquers, després que en la tercera jornada quedessin obertes tres entrades.

Els organitzadors mantenen que es continuarà treballant en l’obertura d’un dels nius de metralladora que dóna a la penya del barri de La Plantera amb l’objectiu que quedi totalment oberta i accessible.

Un altre repte d’aquesta jornada és l’obertura d’un tercer conjunt de passadissos, propers al CAP 2 de Blanes.

No és només una jornada de neteja i manteniment de les infraestructures històriques sinó que també hi combinarà la cultura. Hi haurà dinar i la presentació del llibre “Testimonis de dones a les presons franquistes” de Tomasa Cuevas, que va desaparèixer fa 10 anys.

Els treballs rependran els de les anteriors edicions, amb l’objectiu de “recuperar el patrimoni i la memòria, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el feixisme”.17554067_1671827702834002_148417810405038567_n

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics