URGENT

Macron s’imposa a Ax-les-Thermes per un estret marge

Compartiu aquesta història

La primera volta de eleccions franceses que s’han celebrat aquest diumenge ha perfilat al centrista Emmanuel Macron i a l’ultradretana Marine Le Pen com a candidats a la presidència. Al municipi agermanat amb Palafolls, Ax-les-Thermes, Macron, de la jove formació “En Marxa” és el que s’ha endut més vots. En total 186, un 23,75% de suport, però Le Pen s’ha situat com a segona candidata, amb només 25 vots menys que el seu contrincant europeista.

161 francesos, el que representa el 20,5% dels vots, s’han decantat per la líder del “Front Nacional”.

François Fillon i Jean-Luc Mélenchon han quedat fora de la carrera presidencial amb el 18% dels vots cadascun. Però destaca la patacada dels socialistes, aquesta vegada amb la candidatura de Benoît Hamon, que només ha rebut el 8,8% de suport dels votants d’Ax-les-Thermes.

Amb 1.014 ciutadans cridats a votar, la participació al municipi s’ha situat en el 78,8%. Un 1,55 dels vots dipositats a les urnes eren blancs i el 0,5% nuls.

La participació és lleugerament inferior de les eleccions presidencials del 2012. En la primera volta de fa 5 anys van votar el 82% dels ciutadans d’Ax-les-Thermes. Aleshores el màxim suport el va rebre el socialista François Hollande amb 263 vots (30,80%) i el seguia Nicolas Sarkozy amb 220 (25,7%). Marine Le Pen se situava tercera: rebia 136 vots (15,9%).

Ax Les Thermes
Ax Les Thermes

La segona volta se celebrarà el proper 7 de maig, en la que s’escolirà el president de França per un mandat de 5 any. Els sondejos apunten a Macron com a futur president de la república i qui hauria de frenar a Le Pen, que ha obtingut uns resultats espectaculars.

Aquesta és la primera vegada que cap de les grans forces polítiques passa a una segona volta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics