URGENT

Els alumnes de 6è de Palafolls s’examinen de les competències bàsiques

Compartiu aquesta història
Escola Mas Prats
Escola Mas Prats

Els nens i nenes de les dues escoles de primària del municipi, Mas Prats i Les Ferreries, realitzaran entre avui i demà l’avaluació de les competències bàsiques.

En total són 128 alumnes repartits en els dos centres educatius els que avui s’han examinat de matemàtiques i català, demà serà el torn de l’anglès i el castellà. Ho fan conjuntament amb la resta d’estudiants de Catalunya, 79.000 repartits en més de 2.200 escoles.

La prova dissenyada pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu serveix per diagnosticar el nivell educatiu de cada nen, del centre i a nivell  català. Al respecte, la directora de Mas Prats, Rebeca Gómez, apunta com l’avaluació és una eina útil per l’escola per conèixer si estan treballant correctament.

En dos dies es fan 4 exàmens que tenen la funció d’avaluar els coneixements adquirits pels nens durant l’etapa d’escolarització primària. No cal una preparació. Gómez apunta que l’anglès és un dels punts febles dels alumnes.  Els resultats els ha permès també reformular l’ensenyament en comprensió lectora i expressió escrita.

L’examen és anònim i el supervisen professionals d’altres centres educatius. No deixa de ser una avaluació, pel que els nens i nenes, segons Gómez, arriben al centre nerviosos sobretot per la formalitat amb la que s’executa l’examen.

Cada família tindrà el resultat dels seus fills individualment, però després al centre se’ls facilita els resultats finals amb els que valoraran si cal o no reformar el projecte educatiu i en què fa falta incidir més.  És el novè any consecutiu que s’avaluen els coneixements bàsics que ha d’haver adquirit l’alumnat al final de l’educació primària per poder seguir amb normalitat el currículum previst per a l’ESO. L’objectiu final és millorar els resultats de l’alumnat i afavorir el seu pas a l’educació secundària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics