El visitant nacional a la comarca ha augmentat, segons constaten les dades de l’informe de LABturisme elaborat per la Diputació i el Consorci de Turisme del Maresme sobre el “Perfil del Turista 2016”. L’estudi conclou que durant l’any passat ha crescut el visitant de Catalunya però també d’altres comunitats autònomes en un 3.7%.
Els residents a la província de Barcelona són els que més es desplacen al Maresme, representen el 70% del total de turismes nacionals, el segueix el gironí (2.5%), el lleidatà (2.4%) i el tarragoní (1.5%).
Pel que fa al visitant d’altres comunitats autònomes, Madrid es manté com al principal origen dels visitants, creient del 2.5% al 6.1%. El segueix, per ordre Biscaia, (2,9%), Saragossa (1,8%), València (1,6%), Guipúscoa (1,4%) i Màlaga (1,2%).
Respecte al perfil internacional del visitant, el 2016, destaca el visitant britànic que en l’últim any ha reforçat el seu liderat passant del 15% al 18.3% del total d’internacionals.
El mercat francès ha pres el segon lloc al dels Països Baixos. El visitant de França representa el 12,1% i el dels Països Baixos ha perdut pes fins situar-se en el 6,7%.
La destinació compleix les expectatives i assoleix una bona nota (8,2). El caràcter i amabilitat de la gent conjuntament amb la seguretat ciutadana són els aspectes que obtenen una valoració més positiva (8,4). En canvi, els punts d’accés a internet són els pitjors valorats amb un 6,9%. La majoria dels visitants viatgen amb la seva parella o família i pernocta a la comarca una mitjana de 7 dies.
El Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb major activitat turística, tant en oferta com en demanda i, veient la procedència dels seus visitants, la més internacional de l’entorn de Barcelona.