La Generalitat ingressarà a PLF 139 mil euros del Fons de Cooperació Local

Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls

El Govern català ha fet públic la xifra que destina als ajuntaments dins del Fons de Cooperació Local de Catalunya d’aquest 2017 amb l’objectiu de finançar l’activitat de les administracions locals.

Palafolls ingressarà 139.741 euros, una quantitat lleugerament superior a la de l’any passat que se situava en els 139.188 euros. L’augment és de 500 euros i en els últims anys s’ha mantingut estable ens els 139.000 euros.

L’assignació està destinada a finançar l’activitat dels ajuntaments i a cobrir les despeses del seu funcionament, pel que no es pot utilitzar per inversions.

En la distribució del fons es valora criteris com el volum de població, les despeses derivades de la gestió del territori, superfície, nuclis de població diferencials i altres com diferències en la renda comarcal per càpita.

En total, el Govern destina enguany 86 milions d’euros, una quantitat similar a la de l’any anterior.

Respecte la resta de municipis veïns, els diners que percebran es manté estable. Tordera  ingressarà 191 mil euros, Malgrat 202 mil euros, Calella 215 mil, seguit de Pineda que ingressarà 245 mil i per últim Blanes, el municipi que percebrà més diners del Fons de Cooperació Local de Catalunya, 310 mil euros.

Fa 3 anys, el govern català va retallar aquesta redistribució de recursos als ajuntaments, amb el que PLF passava de rebre 130 mil euros a només 5.600. La majoria dels consistoris van protestar i finalment la Generalitat anunciava un complement al Fons Local amb el que es recuperava la quantitat que estaven acostumats a percebre els ajuntaments.

Aquesta polèmica s’ha deixat de moment enrere i en els últims 2 anys els municipis han mantingut una dotació similar del Fons Local de Cooperació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics