ERC acusa el govern d’apedaçar els problemes de PLF 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els republicans critiquen que l’executiu local no actua més enllà de les problemàtiques que sorgeixen durant el dia a dia. Com ja havien assegurat anteriorment, el grup a l’oposició acusa el govern de no tenir un projecte de futur ni de poble definit. Són declaracions del portaveu d’ERC, Francesc Alemany.

ERC, que  amb 4 regidors és la 2a força a l’Ajuntament, defensa que el model de govern de l’actual executiu és “anacrònic”, i reclamen un sistema transversal entre regidories i departaments. Pels republicans no existeix un model global i no es posa el municipi en el “nucli de l’objectiu”.

Alemany es manté en la mateixa línia que el grup i torna a defensar les entitats com “el cor del municipi”. Caldria, a més, posar en contacte les escoles amb les entitats per aprofitar les sinèrgies mútues. Com a actuacions prioritàries reclamen al govern que executi la millora del polígon industrial amb serveis bàsics pels transportistes, volen una aposta clara per una marca comercial del municipi més enllà del model “outlet” i també posar en valor el paisatge.

ERC denuncia que el projecte de Ciutat Jardí és insuficient i incomplet i alerten que d’aquí un temps serà “ineficient”. Diuen que no s’hi ha destinat la quantitat que caldria i apunten que en un futur  comportarà la precarietat de la zona. Plantegen dos possibles escenaris: d’una banda, l’Ajuntament haurà d’acabar assumint els serveis de la urbanització, la qual cosa és “inviable”, o bé, tornar a recórrer a les quotes dels veïns.

Francesc Alemany,regidor d'ERC a l'Ajuntament de Palafolls. RP
Francesc Alemany, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Palafolls. RP

Tot i això, els republicans reconeixen que hi ha hagut algunes millores en departaments com el de governació i policial, referent a la mitigació de la conflictivitat laboral i al servei del cos de segueretat. Admet també que l’àrea de joventut els ha permès implicar-se en projectes en els darrers 2 anys.

La relació entre el govern i el principal grup a l’oposició és “millorable”. Des dels republicans s’apunta que des del govern no es té en consideració l’opinió de la resta de grups, sobretot en temes “sensibles com la planta de biogàs”.

ERC considera que l’Ajuntament té un problema de salut democràtica en referència als més de 30 anys en què Valentí Agustí (PSC) ha sigut alcalde. Sobre les futures municipals, Francesc  Alemany,deixa la porta entreoberta a tornar-se a presentar com a alcaldable a les eleccions del 2019, però Alemany anuncia que si no aconsegueixen la majoria, no es presentarà a unes quartes municipals.

Els republicans van duplicar vots en les eleccions de fa 2 anys, quan aconseguien 1.115 vots i 4 regidors, convertint-se en la 2a força a l’Ajuntament palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics