URGENT

Un estudi sobre com transmetre la música a nens sords guanya el Premi de Treballs de Recerca

Compartiu aquesta història
Entrega de premis dels Treballs de Recerca. Aj. Palafolls
Entrega de premis dels Treballs de Recerca. Aj. Palafolls

El divendres passat es van anunciar els guanyadors de la 10a edició dels Premis Treballs de Recerca de Palafolls. L’entrega dels reconeixements va coincidir amb la festa de final de curs de l’Institut Font del Ferro.

“Com fer arribar la música als nens sords” de Laia Soler, es va endur el 1r premi dotat amb 500 euros, uUn treball que indaga en el millor mètode per transmetre la música a les persones que no hi senten.

El 2n, valorat en 300 euros, va ser per Marc Grèbol amb l’estudi “Natalia, Aloma i Cecília Ce”, un treball centrat en la literatura de Mercè Rodoreda i en els seus personatges. Natàlia de la Plaça del Diamant, Cecília Ce del carrer de les Camèlies i l’Aloma, de la novel·la que porta el mateix títol.

El 3r premi se’l va endur Óscar Ortega pel treball “l’engany dels plans de pensions”, dotat amb 200 euros.

En total, 1.000 euros que l’Ajuntament de Palafolls va repartir en premis després que el jurat, compost per mestres de les escoles de Palafolls, representació del consistori i tècnics, els hagi valorat.

S’han tingut en consideració diversos aspectes com la nota obtinguda, però també l’originalitat, el rigor, la metodologia les fonts i la presentació.

En total enguany han participat 9 treballs de recerca realitzats per alumnes de 2n de Batxillerat de Palafolls.

L’últim volum guanyador va ser “Obre la finestra” de Marina Cabrera i Mar Selvaggi, que es va presentar editat en format llibre coincidint amb Sant Jordi. D’entre els volums guanyadors i editats, el primer va ser el del 2014 “Reconstrucció històrica del Castell de Palafolls”, de Marina Ayala i Jessica Tresserras i el premiat el 2015, i editat l’any següent, “Agricultura a Palafolls, abans i Ara”, d’Aleix Freixa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics