La Diputació invertirà 30 milions en millores als polígons de la província

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ens supramunicipal  espera augmentar la competitivitat de les 6.000 empreses i 120 mil treballadors repartits en els diferents polígons de la província.

La inversió de 30 milions d’euros en dos anys servirà per modernitzar aquests espais i es complementarà entre  10 i 20 milions més que assumiran els ajuntaments i les mateixes empreses.

La convocatòria està oberta a tots els municipis, però des de la Diputació, la presidenta Mercè Conesa, matisa que es prioritzaran les zones més desfavorides.

En funció del projecte, el cofinançament de la Diputació oscil·larà entre el 50 i el 75% del cost.

S’estima que el 40% de tota aquesta superfície industrial està sense activitat econòmica i que el 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978, amb els dèficits importants que comporten aquests quasi 40 anys d’antiguitat.

Els projectes contemplen intervencions concretes, com fibra òptica, mobilitat, millores d’estalvi energètic, simbiosi industrial o reaprofitament d’aigües, entre d’altres.

El Pla de modernització de polígons es concretarà en dos tipus d’actuacions. D’una banda els Plans Integrals, per a polígons que tinguin més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors. I, de l’altra, els Projectes Específics: transformacions puntuals per a polígons de més de 5 hectàrees i més de 10 empreses o més de 100 treballadors.

S’inclou al Pla d’Actuació de Mandat de la Diputació de Barcelona (PAM) 2016-2019 que preveu, entre els 6 objectius estratègics, el d’impulsar l’estructura productiva local i el foment de l’ocupació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics