Investiguen l’incendi que ha cremat 4.500 m2 a PLF

Incendi a St Lluís. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El cos dels Agents Rurals recollia proves ahir diumenge per investigar les causes que haurien ocasionat el foc d’aquest diumenge a Palafolls, en el que es van cremar 4.500 m2 de bosc.

És una constant: l’incendi es va iniciar als voltants del barri de Sant Lluís. Segons els Agents Rurals, tot sembla indicar que el foc ha sigut provocat i que segueix el patró d’alguns dels incendis dels últims dies a la zona.

Les flames han cremat terreny agrícola a tocar de la B682, la carretera entre Palafolls i Blanes, pel que es va tallar el trànsit del vial per facilitar la tasca dels bombers i garantir la seguretat dels conductors. La interrupció va coincidir amb la tornada de la platja.

La freqüència en què es produeixen incendis a la zona és preocupant. En els últims 5 dies se n’han detectat 3. Segons ha pogut saber Ràdio Palafolls el foc d’ahir segueix un patró similar al dels últims dies: primer es crema un contenidor i després una zona boscosa o de matolls. Aquesta repetició fa pensar que es tracta d’un incendi provocat. A més, el dissabte es va cremar una altra zona de matolls a Sant Lluís.

En l’últim mes s’han registrat al voltant d’una desena de focs a la zona perimetral del barri. L’Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana. En cas que s’observin conductes negligents demanen que s’avisi a la Policia Local de Palafolls (608 74 04 04) i també es recorda l’obligació dels propietaris dels terrenys forestals de mantenir-los nets.

En l’extinció hi van intervenir 7 dotacions terrestres i 1 helicòpter. També ha comptat amb la col·laboració dels Agents Rurals, Protecció Civil i la Policia Local de Palafolls i Malgrat.

El mateix diumenge es va produir un altre incendi a Blanes, al barri de Mas Cremat, on es van calcinar matolls, un tractor i una barraca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics