La zona dels càmpings torna a la normalitat i estrena escullera

L'escullera i la reposició de sorra finalitzada a Malgrat de Mar. RP
L'escullera i la reposició de sorra finalitzada a Malgrat de Mar. RP
L’escullera i la reposició de sorra finalitzada a Malgrat de Mar. RP

Les màquines excavadores del camí de la Pomereda de Malgrat han deixat pas als banyistes.

La zona ha recuperat la normalitat després del temporal i les obres per la construcció de l’escullera i l’arranjament de la sorra. La zona dels càmpings estrena platja després de 3  mesos treballant-hi. La data límit era Sant Joan i la zona ja és apta per acollir els turistes que s’esperen en les properes setmanes.

Un cop es va enllestir l’escullera, que ha d’aturar els propers temporals, les últimes setmanes s’han centrat els esforços en la restitució de l’espai i la reposició de 100.000 m3 de sorra. Els vaixells draga s’han encarregat de repartir l’arena provinent del port esportiu del Masnou, Sant Andreu de Llavaneres i d’Arenys de Mar.

Les obres de construcció de l’escullera de 410 metres de llarg i la regeneració de la sorra les ha subvencionat l’Estat amb un cost 1,1 milions d’euros.

Els càmpings del camí de la Pomereda podran afrontar la temporada amb garanties, però no s’han resolt totes les destrosses pel temporal. Cal encara reparar el camí, una obra que assumirà l’Ajuntament de Malgrat i per la que s’ha demanat inversió econòmica a l’Estat. La previsió és que els treballs d’arranjament comencin un cop acabi la temporada.

Pineda va ser l’altra municipi que va patir els estralls del temporal. L’escullera del passeig marítim es va enllestir fa setmanes i calia repartir la sorra i reconstruir el carril bici.

Entre tots dos municipis costaners de l’Alt Maresme, el Ministeri de Medi Ambient s’hi ha gastat 2,1 milions d’euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics