URGENT

Aigües de Blanes va fer 18 adjudicacions per 1 milió d’euros sense concurs públic

Compartiu aquesta història

Segons publica ACN, la Guàrdia Civil conclou que l’empresa mixta Aigües de Blanes va fer l’any 2011, divuit adjudicacions directes superiors a 1 milió d’euros sense convocar concurs públic. L’empresa mixtaés propietat el 51% de l’Ajuntament de Blanes i la resta de l’empresa privada Girona SA.

La investigació policial també determina que el conseller delegat, Narcís Piferrer, va incomplir de manera “flagrant” el règim d’incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat.

Les divuit adjudicacions es van fer a quinze empreses per un valor total de més d’1 milió d’euros.  Una gestió per la que Piferrer, però també els exalcaldes de Blanes Josep Marigó i Joan Trias i l’interventor estan citats a declarar com a investigats el 27 de juliol.

Segons conclou la Guàrdia Civil, només una de les facturacions es podia fer de forma directa mentre que les altres disset exigien licitació pública.

La policia conclou que tant l’ajuntament com Aigües de Blanes eren “conscients” que s’havien de regir estrictament per la llei de contractes del sector públic. Així contradiu les afirmacions de l’ajuntament blanenc que justificava la tramitació i l’adjudicació directa emparant-se en la llei dels sectors de l’aigua.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics