Incrementen l’aportació de PLF en el Projecte de Cooperació amb San Isidro  

Casa materna a San Isidro. Aj. Palafolls

L’Ajuntament de Palafolls ha acordat invertir 10.000 euros en l’agermanament amb el municipi de San Isidro (Nicaragua). La transferència s’efectuarà a l’ajuntament de San Isidro amb l’última modificació pressupostària amb la que es deriven els 10.000 euros del Pla Estratègic de Palafolls on se n’hi contemplaven 20.000.

La situació amb l’agermanament de San Isidro havia entrat en una “fase difícil”, segons l’alcalde Valentí Agustí, després que l’Ajuntament incomplís alguns dels compromisos amb la Diputació de Barcelona. La intenció és que es pugui continuar amb el programa a través de Palafolls Solidari.

Amb l’aportació de Palafolls, en un any en què no hi haurà subvenció, es vol mantenir els 3 principals eixos del projecte: la casa maternal, les beques pels estudiants i el programa d’inserció laboral.

El passat mes d’abril l’alcalde i un equip de tècnics de l’Ajuntament van viatjar fins a Nicaragua per avaluar “in situ” l’estat del projecte de cooperació. Després de la visita es continuarà amb el programa pel desenvolupament del municipi.

La relació entre Palafolls i San Isidro es remunta al 2003 i en aquests 14 anys, a banda dels projectes vigents actualment, també s’ha posat en marxa un centre d’acollida infantil amb la intenció de crear un espai on organitzar cursos pedagògics i lúdics.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics