Llibertat amb càrrecs pel voluntari de l’ADF sospitós de l’incendi

La Policia Local de Palafolls ha detingut el presumpte autor dels incendis. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Els bombers treballant en l'extinció del foc de Can Jordà. RP
Els bombers treballant en l’extinció del foc de Can Jordà. RP

El dijous passat el presumpte autor del foc va passar a disposició judicial al jutjat nº2 d’Arenys de Mar. Després de la declaració va quedar en llibertat amb càrrecs per un possible delicte d’incendi forestal. El jutge creu convenient seguir investigant la presumpte vinculació del voluntari de l’ADF i veí de Palafolls amb l’incendi que es va produir el passat 4 de juliol.

Els Mossos  investiguen també la possible relació amb la resta de focs que s’han produït al barri i que es van concentrar a la part nord de Sant Lluís, a Can Jordà.

L’ADF de l’Alt Maresme assegurava que l’havien enviat ells al lloc de l’incendi perquè col·laborés en l’extinció, finalment va acabar detingut. La Federació ha suspès cautelarment el voluntari de les seves funcions mentre no es resolgui la investigació. Se li ha requerit que torni la documentació i la roba de l’ADF a l’espera del que dicti el jutge.

La Federació d’Agrupacions en Defensa Forestal li va obrir un expedient informatiu i mentre continuï la investigació se l’apartarà del cos de voluntaris. En un comunicat, es defensava la “presumpció d’innocència fins que no es demostrin els fets” i es reiterava que la seva presència es devia a què l’havia activat l’ADF per la proximitat amb l’incendi.

La detenció va ser resultat de la col·laboració entre la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals, que ja sospitaven que la quinzena de focs que havia patit el barri eren provocats.

El jutge haurà de determinar la culpabilitat de l’investigat. De moment, es troba en llibertat amb càrrecs  i preval la presumpció d’innocència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics