El Consorci Illa de Blanes té els dies comptats

Ciutat Esportiva Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Ciutat Esportiva Blanes
Ciutat Esportiva Blanes

La dissolució comporta que l’Ajuntament de Blanes assumeixi 16 milions d’euros del deute de la institució. El Consorci Illa de Blanes està format per 2 administracions en el Consell Directiu: la Generalitat amb 4 membres dels 7 totals i l’Ajuntament blanenc, els 3 restants. La setmana que ve, el dijous 20, es farà l’última sessió del Consell on s’han d’aprovar les quotes definitives de cadascuna de les administració per fer front als 37 milions d’euros de deute.

La quota del consistori blanenc és en concepte de part del préstec signat per la construcció de la Ciutat Esportiva Blanes. Al assumir aquest pagament que li correspon en la dissolució, l’Ajuntament de Blanes quedarà propietària de la Ciutat Esportiva Blanes, sense cap més obligació.

La Generalitat va anunciar que volia dissoldre el Consorci Illa de Blanes que es va crear per construir la Ciutat Esportiva.

El mateix dijous de la setmana que ve, el ple de l’Ajuntament debatrà donar continuïtat a l’acord del passat mes de desembre per resoldre l’aspecte econòmic de la dissolució.

Tant el govern català com el local assumiran una part de les obligacions a liquidar. En previsió que s’hauria de fer aquest pagament per a la dissolució del consorci, l’Ajuntament ja va aprovar el desembre passat un Pla Econòmic i Financer (PEF) per establir les línies generals dels pressupostos municipals de 2017, 2018 i 2019, així com conèixer l’endeutament per als anys posteriors.

Dins les inversions a realitzar, hi ha 20 milions a préstec, dels quals 16’2 milions s’han reservat per la quota de liquidació del consorci, equivalent a la part del crèdit pendent amb l’Institut Català de Finances (ICF). Ara l’Institut ha aprovat l’operació de finançament sol·licitada per l’Ajuntament i atorgarà 17 milions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics