URGENT

Torna la Festa del Contrapàs

Compartiu aquesta història
La Cobla Mínima que tocarà diumenge a Sant Genís
La Cobla Mínima que tocarà diumenge a Sant Genís

Demà diumenge se celebra la X Festa del Contrapàs a Sant Genís organitzat per Vivelles, Cultura i Entorn. L’esdeveniment serà una ballada popular del contrapàs, l’espolsada, el patatuf, ball folk i altres danses de grup de tradició popular. Serà a partir de les 7 de la tarda a l’Antiga Escola de Sant Genís. De la música se n’encarregarà el grup Cobla Mínima. És el punt culminant després dels tallers d’aquest passat dimecres i divendres de danses locals en què es van ensenyar els passos del contrapàs, l’espolsada i el patatuf per escalfar motors de cara  a la festa de demà.

Són danses que s’han perdut i que amb la festa s’intenten recuperar. Per Xavier Salicrú, de l’entitat Vivelles, no són complicades. Malgrat tenir peculiaritats que les diferencien, totes tres es ballen en grup i es fan diverses figures.

 

A la Festa es recuperaran altres danses com ara la sardana de principis del segle passat, que és més curta. Tot i això, Salicrú no predica una mort per la sardana, que encara és una de la programació essencial de les Festes Majors d’arreu de Catalunya.

Fa 10 anys que es recuperen de l’oblit les danses tradicionals, un esdeveniment que permet coincidir a persones amb afinitats similars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics