Cues en la 1a jornada de la consulta de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Cues per votar en la consulta de Malgrat sobre l'àrea comercial. RP
Cues per votar en la consulta de Malgrat sobre l’àrea comercial. RP

Avui Malgrat de Mar celebra la primera de les tres jornades de la consulta popular per decidir el futur de la zona comercial. En total estan cridats a votar més de 15.500 malgratencs que entre avui el matí, demà i demà passat es podran acostar a l’Ajuntament per participar-hi de 9 a 14h.

La votació s’ha desenvolupat amb normalitat i en només les dues primeres hores ja havien votat 119 persones. Durant tot el matí hi ha hagut un degoteig constant de ciutadans per participar en la consulta contestant la llarga pregunta que formula l’Ajuntament. Fins i tot en alguns moments la cua ha arribar fins al carrer.

La pregunta a la que han de respondre “Sí” o “No” és:  Estàs d’acord que l’Ajuntament de Malgrat de Mar Modifiqui el planejament del sector Escultor Clarà per al desenvolupament i ús comercial de la zona?”

Molts malgratencs han preferit guardar-se el seu posicionament. Dels que s’han atrevit, hi ha veus a favor i en contra.

Caldrà una modificació del planejament per aixecar el projecte,  i és precisament això el que es demana. L’assumpte haurà de passar després pel ple però el govern s’ha compromès a acceptar-ne el resultat i a votar en conseqüència.

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger, assegura que s’acceptarà el resultat sigui quin sigui el percentatge de participació. Malgrat de Mar, diu, és un municipi pràcticament sense tradició en participació ciutadana, pel que de moment se’n fa una valoració positiva.

Hi poden participar els majors de 16 anys inscrits en el padró municipal de Malgrat. El dissabte es preveu que sigui el dia fort de la consulta, pel que s’amplia l’horari de 9 a 8 del vespre i s’habilitaran 4 punts: l’Ajuntament, el Centre Cívic del Castell i La Verneda, Can Feliciano i a l’Arxiu Municipal.

La consulta decidirà si l’antic espai on s’hi havia projectat l’Àrea Residencial Estratègica s’hi aixecarà un complex comercial amb establiments -dels quals de moment només sona el nom de Decathlon- i una zona de 260 habitatges.

El resultat es coneixerà provisionalment el dissabte al vespre i els definitius es tindran entre dimarts i dimecres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics