El CEAB organitza una exposició sobre l’evolució del Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Evolució de l aplatja de s'Abanell. (CEAB)
Evolució de l aplatja de s’Abanell. (CEAB)

És un recorregut pel passat, present i perspectives de futur en l’evolució de la Platja de Blanes i el Delta de la Tordera. L’organitza el Centre d’Estudis Avançats de Blanes en col·laboració  l’Arxiu Municipal de la ciutat.

Es poden visitar fins el 12 d’agost a la sala Garcia Tornel i Casa Oms. Estan basades en dos estudis inèdits. Un sobre l’evolució històrica de la platja de Blanes des de l’època medieval fins el segle XX. L’altre és un estudi del CEAB en el qual es presenta la situació actual del Delta de la Tordera i les seves platges i es fan prediccions del seu futur a curt, mig i llarg termini, a més de proposar possibles solucions per a una correcta gestió integrada.

L’exposició vol donar una visió general del que representa la platja de Blanes en el desenvolupament socioeconòmic. A través de la mostra, es pot indagar en aquest aspecte, en l’ocupació de la zona costanera marítima o bé els usos de l’espai i la transformació que ha patit al llarg del segle XX.

La mostra s’ha desenvolupat sobre l’estudi d’anàlisi del Centre d’investigació sobre l’estat actual del delta de la Tordera i la platja de Blanes. Les solucions plantejades pels experts passen per la implicació de les administracions i institucions. De fet, en aquest sentit ja s’ha creat la Taula de Treball de la Tordera integrada pel mateix CEAB, experts, administracions i actors privats amb la voluntat de coordinar les actuacions.

L’exposició inclou també un make in off on es recullen les tècniques científiques en l’elaboració de l’estudi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics