URGENT

Blanes celebra Santa Anna amb activitats populars

Compartiu aquesta història
Un dels Castells del passat diumenge dels Maduixots a Blanes. (Ajuntament de Blanes)
Un dels Castells del passat diumenge dels Maduixots a Blanes. (Ajuntament de Blanes)

La ciutat arriba avui al punt central de la Festa Major coincidint amb la diada de Santa Anna.La celebració d’avui acull les activitats més tradicionals. Ha començat amb la sortida de la Comitiva Oficial de l’Ajuntament i la missa a la Parròquia de Santa Maria, seguirà amb ball de morratxes i sardanes i continuarà amb un concert a càrrec de l’Orquestra Selvatana. A més, pels volts de les 20.30h del vespre els Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima tornaran a Blanes després de la diada del diumenge per fer un pilar caminat a les escales de l’Església de Santa Maria.

És l’últim dia del Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’acabarà amb l’espectacle de la companyia asturiana Pirotècnia Pablo, que va guanyar el primer premi l’any 2002. Demà es donarà a conèixer en un acte públic el veredicte del 47è Concurs Internacional de Focs al Teatre de Blanes. Fins ara ja hi han passat 4 de les 5 companyies pirotècniques. De l’espectacle d’ahir se’n va encarregar l’empresa francesa  Régie Fête Pyrothecnie, que no va acabar de convèncer el públic. El dilluns hi va passar la guanyadora de l’any passat, Hermanos Ferrández. Contràriament al que es podia pensar inicialment, van oferir un espectacle potent  que buscava aconseguir per segon any el primer premi del concurs. El diumenge va ser el torn de la Pirotècnica Tomás, de Castelló, a qui el públic va dedicar-li nombrosos aplaudiments. El concurs començava el dissabte amb la madrilenya Vulcano amb el que s’encetava amb força la competició.

Aquest dimecres és el dia cabdal de la Festa Major blanenca, però les activitats continuaran fins el divendres, quan es clourà definitivament amb l’Aplec de l’Amor a la Cala Bona o de Sant Francesc i un concert de Judit Nedderman.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics