L’Ajuntament fa un pas més per quedar-se amb el Molí Vell  

Actual estat del Molí Vell
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Actual estat del Molí Vell
Actual estat del Molí Vell

El consistori ha modificat el Pla General d’Ordenació per qualificar el Molí Vell com a equipament públic cultural, docent i tècnic en sòl no urbanitzable d’especial protecció. També conegut com a Molí de la Pedrera, durant molts anys va funcionar com a restaurant. Actualment es troba en molt mal estat però de fet es tracta d’un edifici històric perquè antigament havia sigut un molí. L’Ajuntament es quedaria amb l’edifici i un camí agrícola. En total 2.800 m2.

La propietat ha presentat 4 al·legacions a l’aprovació inicial del ple del passat mes de març argumentant que la zona no és apta per col·locar-hi qualsevol tipus d’equipament, com ara un CAP de Salut. Al respecte, l’administració local accepta parcialment les al·legacions i defensa que sí es pot qualificar com a equipament cultural, docent i tècnic. Per exemple, hi ha antecedents d’escoles agrícoles. El govern local defensa que l’expropiació busca conservar l’edifici i rehabilitar-lo. Són declaracions de l’alcalde Valentí Agustí.

Per contra, ERC a l’oposició acusa l’Ajuntament de posar traves a la propietat per executar-hi projectes. Al respecte, segons els republicans hi havia constructors interessats en invertir en el Molí Vell, però el consistori els hi hauria posat traves.  A més, defensen que per habilitar-lo i convertir-lo en equipament municipal caldria una gran inversió econòmica, a banda que està allunyat del nucli urbà.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Óscar Bermán considera que es tracta d’una “venjança” de l’alcalde. Assegura que en una de les visites dels promotors, li van fer arribar l’estudi del que es proposava fer amb el Molí Vell i que l’alcalde ho va tombar.

Amb el pas dels anys, l’immoble s’ha anat degradant, ha sigut objectiu d’actes vandàlics i fa 3 anys l’Ajuntament el va declarar en ruïnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics