URGENT

Vaga d’ambulàncies amb alts serveis mínims

Compartiu aquesta història

Aquest divendres comença el període d’aturades parcials i indefinides en el servei de Transports Sanitaris de Catalunya convocades pels seus treballadors i que afectaran Girona i l’Alt Maresme. Es convocaran cada divendres de manera indefinida fins que s’arribi a un acord en franges de 6 a 10 del matí i de 2 a 6 de la tarda. Els serveis mínims seran del 85%

De les ambulàncies se n’encarrega aquesta empresa que té una concessió del Departament de Salut. Els treballadors reivindiquen que Transports Sanitaris compleixi els punts del concurs i se’ls millorin els horaris i la mobilitat geogràfica. A més, també volen un major control del Departament sobre les empreses subcontractades per garantir que compleixin els acords de l’adjudicació.

Afirmen que treballen més hores de les que toquen i que l’estat de les ambulàncies tampoc compleix amb les normes de transport de malalts. A més, en moltes ocasions és el mateix personal de transport el que ha de netejar els vehicles. Pels sindicats es tracta també de garantir un servei digne pels pacients.

Es prepararen altres mobilitzacions com una manifestació demà a Girona a les 12 del migdia, a Calella el dia 18 d’agost o una concentració a la rotonda d’accés a Blanes per la N-II el 25 d’agost.

L’aturada està convocada per tres dels quatre sindicats presents, CCOO, el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) i Sindi.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics