Pineda convoca els primers pressupostos participatius

Ajuntament de Pineda de Mar - (canalajuntament)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els primers pressupostos participatius de Pineda de Mar tenen una partida de 420.000 euros. La ciutadania podrà presentar propostes d’actuacions a l’Ajuntament entre el 10 d’agost i el 7 de setembre. Les més votades de cada zona seran les que finalment s’executaran.

Els pinedencs poden fer les propostes a través de la pàgina web de l’Ajuntament o també omplint un formulari en format paper. No hi ha límit d’edat per presentar propostes.

Seran anònimes i se’n podran presentar tantes com es vulgui dins del termini establert. Es tindran en compte totes aquelles propostes d’actuacions que justifiquin la seva necessitat, que siguin legals, de competència municipal, tècnicament viables, avaluables econòmicament, sostenibles i que no suposin exclusió social de cap mena. Tenint en compte la limitació de pressupost, caldrà que siguin propostes de petites intervencions i no es tindran en compte grans projectes.

A partir del 7 de setembre, es farà la primera valoració tècnica de totes les propostes presentades per destriar les que compleixin amb els criteris establerts i se separaran per zones. En una tercera fase, seran les Associacions de Veïns les que podran revisar les propostes i escollir-ne un màxim de 10 a través d’una assemblea oberta a la ciutadania. Les seleccionades s’hauran de presentar a l’Ajuntament com a màxim el 22 de setembre. D’aquesta desena en    quedarà un màxim de 5 per cada zona i serà la Comissió de Valoració la que farà l’última tria.

No serà fins ben entrada la tardor, entre el 25 d’octubre i el 19 de novembre quan tindrà lloc el procés participatiu. Aquí sí que hi ha límit d’edat: tindran dret a votar les persones empadronades a Pineda majors de 16 anys. Del màxim de 55 propostes seleccionades, els ciutadans en votaran un màxim de 10.

Es podrà dipositar el vot electrònicament, a través del web municipal o mitjançant la butlleta, que es trobarà a l’Ajuntament de Pineda de Mar.  Finalment s’executaran aquelles propostes que hagin estat més votades per a cada zona.

proces_particpatiu_1

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics