La campanya per l’escultura al Ciudad de Barcelona recapta més de 12.000 euros

Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

tzBRJ7lISMabMsf0g2ZZ_IMG_1828El passat mes de maig s’iniciava una campanya de micromecenatge per finançar el monument que homenatjarà els brigadistes internacionals morts en l’enfonsament del vaixell “Ciudad de Barcelona” ara fa 80 anys.

Fins aquest dilluns -la data límit per la primera fase de les donacions- s’ha aconseguit un fons de més de 12.000 euros amb un total de 169 donacions. El primer objectiu era arribar als 15.500 euros, pel que tot i haver superat la data límit la pàgina web i la campanya continuarà oberta. El dissenyador de l’escultura, Rob MacDonald, i un dels impulsors de la campanya, ha agraït a través de les xarxes socials els donatius rebuts i reconeix que la difusió del projecte “pot donar més de sí” i fa una crida a les organitzacions perquè s’hi impliquin. S’hi pot col·laborar amb donacions directes, comprant escultures de petit format dels brigadistes que s’esculpiran al monument o participar en un dia de treball amb l’escultor.

L’obra, batejada com a “Solidarity Park” es col·locarà al Passeig de Mar, davant la platja que va veure com el vaixell i els brigadistes que hi viatjaven s’enfonsaven.

L’escultura retrà homenatge als 60 brigadistes que es calcula que hi van morir. S’hi esculpiran 60 figures representades a bord d’un vaixell amb seients que recorden a les onades. Cada figura tindrà la mateixa forma, el que representarà la unitat de la lluita dels brigadistes, però cadascun tindrà característiques individuals en referència a la diversitat de cada individu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics