Els palafollencs generen més brossa, però també reciclen més

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Palafolls va reciclar el 2016 més quantitat de residus que el 2015, segons les últimes dades de l’Agència Catalana de Residus. La xifra ha crescut un 3,6% després de passar de 34,93% el 2015 a 36,21% l’any anterior.

Al municipi, de totes les fraccions de recollida selectiva, les referents a la matèria orgànica, runes i residus voluminosos són les que han registrat un volum més gran de deixalles.

Ha pujat el reciclatge de vidre i envasos, però baixa el paper i cartró i olis vegetals. En total, els palafollencs van generar durant tot l’any passat 5.431 tones de residus, de les quals 1.966 s’han reciclat. La tendència de reciclatge és a l’alça, però també ho és la quantitat de brossa que generen els palafollencs. En un any, els residus municipals han augmentat  un 5,6% i la fracció resta s’ha reduït.

Tot i el lleuger augment, Palafolls se situa per sota de la mitjana catalana, del 38,5%.En tot l’any 2016, s’han generat 3,7 milions de tones de residus municipals a tot Catalunya. Unes xifres que encara se situen lluny del 50% que es va marcar el Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya pel 2020.

Pel que fa a nivell comarcal, el Maresme va reciclar el 2016 gairebé la mateixa quantitat de residus que el 2015. La comarca, tot i situar-se entre les primeres pel que fa al reciclatge, no aconsegueix superar el l’objectiu del Programa de Gestió de Residus i l’any passat la recollida selectiva bruta va ser del 43,12%. Només 7 comarques van superar el 50%. Per millorar aquestes dades, l’Agència Catalana de Residus està treballant en una nova Llei de Residus que beneficiï al ciutadà que recicli i sancioni al que no ho fa.

reciclatge

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics