La justícia ordena el tancament del web del referèndum de l’1-O, gestionada per una empresa de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Guàrdia Civil va personar-se ahir a la tarda a l’empresa CDmon de Malgrat de Mar per ordenar el tancament del web del referèndum de l’1 d’octubre. L’empresa, dedicada al hosting i a la gestió de dominis, entre d’altres el del web del referèndum, va rebre la visita de dos agents de paisà cap a les 17:00h. La parella d’agents va entregar a l’empresa una ordre per desactivar la pàgina web “referendum.cat”. L’alcalde accidental de Malgrat, Ramir Roger, va acostar-se fins a l’empresa a interessar-se pels fets ocorreguts.

El director de CDmon, Jaume Palau, ha declarat que la Guàrdia Civil els va entregar una ordre judicial i que van procedir a executar-la, i ha afegit que l’empresa continua la seva activitat normal i que el servei a la resta de clients no s’ha vist afectat. L’ordre la va donar el titular del jutjat número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez, seguint les actuacions del Tribunal Constitucional per aturar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Tot i el tancament del domini, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar una estona després a través de Twitter que s’havien habilitat uns altres dominis per allotjar la pàgina web del referèndum, en aquest cas “referendum1oct.cat” i “ref1oct.cat”. Aquesta nova web ha estat registrada per l’empresa EuroDNS, situada a Luxemburg. Tot i desconèixer la ubicació exacte del servidor, el fet que el web s’allotgi a l’estranger dificulta el seu tancament, ja que per fer-ho caldria emetre una ordre internacional.

L’empresa CDmon, que fins ara gestionava la web “referendum.cat”, ara ja anul·lada, és una empresa del sector del hosting i dominis web que treballa des de l’any 2002, i té la seu a Malgrat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics