URGENT

L’Ajuntament preveu reprendre les obres del teatre abans de l’octubre

Compartiu aquesta història

Un cop passada la Festa Major, el consistori preveu que comencin les obres definitives del teatre municipal. La primera intenció era començar els treball just abans de l’estiu, però finalment es va decidir ajornar les obres per tal de facilitar a diferents entitats, com ara les escoles, la realització dels seus festivals de final de curs o la realització dels concerts del cicle 4dJazz.

El teatre també s’ha utilitzat com a suport al pregó i a l’AlterFesta i ara, un cop finalitzada la Festa Major és quan el consistori té previst reprendre els treballs per enllestir finalment el teatre municipal.

De fet, l’adjudicació ja està feta des d’abans de l’estiu amb el compromís de començar les obres aquest setembre. Un tram final d’obres que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tal i com explica el regidor d’Urbanisme, Josep Rueda.

El teatre de Palafolls es va tancar fa anys per tal de refer i millorar els sistemes de climatització, que havien deixat de funcionar i es mostraven insuficients pel recinte cultural. Un cop iniciats els treballs, es va detectar noves incidències i deficiències que han anat dilatant les tasques de rehabilitació.

Es va haver de substituir el sostre d’uralita per una nova coberta  amb millor aïllament, i finalment s’ha decidit fer una intervenció integral, amb reforç d’estructures, nou aïllament de parets, nous sistemes d’il·luminació i de sonorització i millores a l’espai escènic del teatre.

Justament, segons Rueda, els treballs que manquen fer són els de millorar l’espai interior amb noves llums, focus, escenari i una nova tramoia.

El tram final dels treballs es podrien enllestir abans de final d’any, amb la intenció de tornar a posar-lo en marxa normalment el primer trimestre de l’any vinent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics