
El turisme estival ha deixat al Maresme xifres positives pel que fa al nombre de visitants a la comarca. Segons informa l’Institut d’Estadística de Catalunya, al Maresme hi ha hagut 1,1 milions de allotjaments, la qual cosa ha comportat que l’ocupació de la comarca arribés fins a un 93%.
Des del Consorci de Promoció Turística i el Gremi d’Hostaleria s’ha valorat molt positivament la notícia, i que de fet és una continuació dels bons resultats que ja havia presentat la temporada anterior del 2016 i el primer semestre d’aquest 2017.
En percentatges generals, el Maresme ha tingut una ocupació hotelera d’entre el 88% i 93%, i que es tradueix en en 925.000 pernoctacions a la comarca durant el mes de juny. El màxim, però, va arribar als mesos de juliol i d’agost, quan va superar-se la xifra del milió de visitants, amb 1,1 milions d’allotjaments registrats.
En declaracions a aquesta emissora, el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, ha valorat molt positivament aquest creixement, i ha destacat l’aposta per un turisme que busca més la qualitat que la quantitat.
Un dels sectors que va millorant amb el temps és el del càmping, que aquest any ha presentat encara més bons resultats que l’estiu passat, com ja havia fet ara fa un any. Durant els mesos d’estiu, l’ocupació dels càmpings del Maresme ha pujat un mínim d’un 3% respecte la temporada anterior.
Per altra banda, el turisme rural també s’ha anat consolidant, i s’estableix com una de les opcions potencials pels turistes a la comarca. En aquest cas, segons dades de la Diputació de Barcelona, l’ocupació d’allotjament rural del Maresme va arribar, durant el mes d’agost, al 92,8%.
En aquest sentit, Arnó ha destacat que cal preservar i millorar la qualitat de les platges, sense oblidar els altres sectors.
El turisme estranger és el que representa la gran majoria dels visitants al Maresme, entre un 80 i 90%. El turisme d’origen britànic i el rus han recuperat protagonisme, mentre que es mantenen les visites de turistes francesos, alemanys i dels països nòrdics.