URGENT

La política local reacciona davant de la declaració d’independència

Compartiu aquesta història

Després de la declaració d’independència que va aprovar divendres el Parlament, Ràdio Palafolls va emetre un especial informatiu per tal de conèixer les reaccions, a nivell municipal, davant de la situació política i el nou escenari obert des de divendres a la tarda.

El primer de ser entrevistat va ser l’alcalde Valentí Agustí, que es va mostrar resignat per la declaració, acceptant el nou escenari.

Agustí va afirmar que dijous va sentir-se “eufòric” per la suposada convocatòria d’eleccions, però va declarar que “a partir d’ara caldrà caminar conjuntament”.

Per altra banda, el regidor d’ERC a l’Ajuntament de PLF, Francesc Alemany, va declarar que aquest no era l’escenari que hagués preferit, però va dir que l’Estat no havia deixat cap altra opció per tirar endavant el mandat del 27S.

Molt diferent és la visió del regidor no adscrit i exregidor del PP a PLF, Óscar Bermán, que va qualificar de “circ” la situació política, acusant a Junts pel Sí i la CUP d’haver imposat la seva doctrina a qui no comparteix les seves idees, i va declarar que les lleis s’han de complir.

Bermán també va carregar contra el govern central, a qui va acusar no haver sabut aturar el procés, i va dir declarar que els culpables de tot plegat són “els polítics”.

Per la seva banda, el regidor d’ICV-EUiA Juan Andrés Osorio va dir que estava trist i decebut, i va i va retreure el fet que la declaració es votés en secret , considerant que “si un té clars els seus principis, vota a mà alçada”.

Osorio també va lamentar que s’hagués caigut al “parany” tant de la dreta catalana com espanyola.

Per últim, el regidor no adscrit Martí Victòria va retreure als governs espanyol i català la mala gestió del conflicte, culpant a les dues parts d’haver arribat a la situació actual.

Victòria va lamentar que “al final, qui acaba pagant és el poble”, i va afirmar que ha faltat “talla política”, destacant que la política és “negociar i arribar a acords”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics