URGENT

Miquel Lupiáñez anunciarà dissabte com queda la seva relació amb el PSC

Compartiu aquesta història
L'alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez (esquerra) en un dels plens de l'Ajuntament. El Punt Avui/ Quim Puig
L’alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez (esquerra) en un dels plens de l’Ajuntament. El Punt Avui/ Quim Puig

L’alcalde de Blanes, el socialista Miquel Lupiáñez, va anunciar la setmana passada a través de Twitter que demà divendres anunciaria “una decisió” que afectaria a la seva relació amb el PSC.

Lupiáñez va escriure divendres passat dues piulades. Una primera on expressava la seva indignació per l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i la meitat del Govern català, així com també per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents d’ANC i Òmnium.

Seguida d’aquesta piulada, Lupiáñez en feia una altra on deia que havia informat al grup municipal que “ja havia pres la seva decisió”, que estaria vinculada amb la seva futura relació amb el PSC, i que demà divendres, dia 10, l’anunciaria, després de comunicar-la a l’assemblea de l’agrupació.

Segons han informat fonts del consistori blanenc, Miquel Lupiáñez ha convocat una roda de premsa per aquest dissabte a les 10 del matí.

El Govern de Blanes està en una situació complicada des del trencament del pacte de govern que mantenien el PSC, ERC i el PDeCAT. Des de principis d’octubre, moment en què es va escenificar la ruptura, Lupiáñez ha estat buscant nous socis de govern, però a la vegada, ha expressat el seu malestar davant dels successos polítics que viu Catalunya. L’alcalde de Blanes ja va posicionar-se en contra de l’aplicació de l’article 155, sumant-se al manifest que van firmar diversos càrrecs electes del PSC en contra del suport que va donar el PSOE a l’aplicació d’article.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics