URGENT

El temporal de vent i pluja d’avui dilluns ha afectat bàsicament al litoral

Compartiu aquesta història
La zona dels càmpings de Malgrat s'ha tornat a veure afectada per les inclemències del temps - (Ràdio PLF)
La zona dels càmpings de Malgrat s’ha tornat a veure afectada per les inclemències del temps – (Ràdio PLF)

La setmana ha començat moguda meteorològicament parlant, ja que durant el matí d’avui dilluns ha pres protagonisme una borrasca batejada com a Ana, generada per ciclogènesi explosiva, que ha portat pluja a primera hora, vents forts, temporal marítim i màximes en descens. De fet, Protecció Civil ha activat al llarg de la jornada d’avui el pla Ventcat, previst per episodis de fort vent, i el Servei s’han activat també avisos per acumulació de pluja i per l’estat de la mar.

Al llarg d’aquest matí, el vent ha superat els 50 km/h a Palafolls, unes xifres que queden lluny dels 130 registrats al Montseny, però que han estat igualment perceptibles per l’augment de les ventades. En el cas del mar, el vent ha aixecat onades de més de dos metres i mig en segons quins punts del litoral. A casa nostra, un dels efectes més evidents de les ventades i del temporal de mar ha estat a Malgrat, on de nou la zona del Delta de la Tordera s’ha vist afectada per inundacions, concretament la zona dels càmpings, que ha quedat plena d’aigua.

Tot i això, la pluja ha estat molt minsa i no ha deixat més d’un litre per metre quadrat aquest matí a Palafolls, lluny dels 8 que s’han registrat a Mataró.

Els núvols i el vent nocturn han provocat un augment de la temperatura a primera hora d’avui dilluns, i això farà que les temperatures mínimes no es registrin fins aquestes hores finals del dia, entre vespre i nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics