URGENT

S’obren les inscripcions pel Carnaval de la Costa Brava Sud 2018 a Blanes

Compartiu aquesta història

D’aquí a un mes se celebra una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud 2018 a Blanes, un esdeveniment que aplega milers de persones als carrers de Blanes, Lloret i Tossa.

Cada any, les tres poblacions s’agrupen per organitzar l’esdeveniment, i enguany ho fan per setena vegada consecutiva.

A Blanes, el consistori ja ha obert el període d’inscripcions per participar a la Rua de Carnestoltes, prevista per l’11 de febrer. A la cercavila, l’Ajuntament hi organitza diverses categories de participació, dividides en dos principals blocs. Per una banda, el bloc de les carrosses, on es distingeix entre les que provenen de Blanes i les que són d’altres municipis, i per l’altra les comparses, on no es fa aquesta distinció.

En total, l’Ajuntament dóna enguany 6.200 euros de premis en metàl·lic, la mateixa quantitat que l’any anterior, i repartits en les diverses classificacions. Pels participants en la categoria de carrosses de fora de Blanes, el guanyador del primer premi s’endurà 1.200 euros, i la resta de premis aniran des dels 700 euros del segon classificat fins als 100 del 6è.

A la categoria de carrosses de Blanes, el primer premi serà de 1.000 euros, la segona carrossa premiada se n’endurà 500 i la tercera 300. Per últim, les comparses seran premiades entre 600 euros pel primer premi i 50 pel 6è.

L’organització tindrà en compte diferents criteris a l’hora de valorar les carrosses, i es puntuarà en funció d’aquests barems. Així, l’originalitat, l’artesania i la coreografia de les carrosses es valorarà amb 10 punts, mentre que el vestuari i el maquillatge atorgaran 5 punts. En la categoria de comparses, les puntuacions seran les mateixes.

Tots els interessats en participar en aquesta nova edició de la Rua de Carnestoltes de Blanes poden inscriure’s fins el proper 30 de gener al migdia, i ho han de fer l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Blanes, als baixos del consistori.

L’any passat, el Carnaval de la Costa Brava Sud va reunir un total de més de 150.000 participants entre els tres municipis de Blanes, Lloret i Tossa. Ara fa un any, l’esdeveniment va comptar amb un pressupost total de 86.000 euros.

A Palafolls, el Carnaval d’enguany se celebrarà la setmana següent a la Rua de Blanes, el 17 de febrer. En els propers dies, l’Ajuntament farà públiques les bases per participar amb les carrosses i comparses a la rua d’enguany.

Foto: Joaquim Llorens i Garangou

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics