URGENT

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia el servei d’hospitalització a domicili

Compartiu aquesta història

L’empresa encarregada de la gestió del servei sanitari als hospitals de Blanes i Calella i els CAP’s de Salut de la nostra zona amplia aquest any el servei d’hospitalització a domicili.

Segons ha informat la corporació, durant els darrers anys –enguany en fa 10 que la Corporació té en marxa el servei– el nombre de llits destinats a aquest tipus d’hospitalització ha passat de 18 a 30 aquest 2018.

El servei té per objectiu l’atenció als pacients des del seu propi domicili, sense necessitat de l’ingrés hospitalari, i duent a terme procediments diagnòstics i terapèutics similars als que es realitzen en un hospital.

La Corporació té, actualment, 3 unitats destinades a l’hospitalització a domicili, que permeten donar cobertura a un 80% del territori on opera. L’any passat van complir-se 10 anys des de l’inici del servei a l’hospital de Calella, i ara fa 5 anys es va posar en marxa a Blanes.

Cadascuna d’aquestes unitats pot atendre fins a 10 persones cada dia, i està formada per un metge de medicina interna i 3 infermeres. El funcionament del servei comença amb un control telefònic que fan les infermeres cap als pacients per tal de conèixer el seu estat, per posteriorment iniciar la ronda de visites a cada domicili per part del servei mèdic, que a la vegada fa el seguiment dels malalts mitjançant dispositius mòbils.

Segons informa la Corporació, un 68% dels pacients ingressats en aquestes unitat d’hospitalització a domicili procedeixen d’urgències, on se’ls estabilitza i posteriorment se’ls ofereix l’opció de continuar l’ingrés al domicili.

De la resta de pacients, un 18% ingressen directament des del mateix domicili o residència geriàtrica, i el 14% restant provenen de les unitats d’hospitalització convencional, on han realitzat tractaments de llarga durada que poden finalitzar a casa sense haver de quedar-se al centre hospitalari.

En la gran majoria dels casos, un 80%, es tracta de pacients més grans de 65 anys, dels quals gairebé un 40% són majors de 84 anys.

Segons dades del Departament de Salut, l’any 2016 es van dur a terme més de 800 ingressos en hospitalització a domicili. Ara, amb l’ampliació del servei, la Corporació preveu superar els 1.000 ingressos anuals mitjançant aquest tipus de servei.

 

Foto: tribunaselvatana.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics